Nieuws Limburg “Werkgevers verplichten tot beantwoorden sollicitatie”

“Werkgevers verplichten tot beantwoorden sollicitatie”

“Werkgevers verplichten tot beantwoorden sollicitatie”

De Maasmechelse volksvertegenwoordiger Meryame Kitir (sp.a) heeft het wetsvoorstel van haar partij vanonder het stof gehaald, dat werkgevers wil verplichten om elke sollicitatie te beantwoorden. “Een vorm van beleefdheid,” vindt Kitir. “Bovendien raken werkzoekenden erg gedemotiveerd als ze helemaal geen reactie ontvangen. Daardoor verliezen ze vaak de moed om nog nieuwe brieven te sturen. Zeker voor oudere werkzoekenden is de feedback bepalend voor hun verdere inspanningen.” Er zouden zelfs boetes worden uitgereikt als er geen antwoord komt.

meryame kitirDe sp.a heeft het voorstel al eens eerder op tafel gelegd, maar vond toen geen steun. Dat het nu wordt opgevist, is een reactie op het voorstel van de werkgeversorganisaties om zogenaamde nepsollicitanten te verklikken. Blijkbaar zijn er een aantal mensen die alleen gaan solliciteren om wettelijk in orde te zijn en hun uitkering niet te verliezen, maar in feite geen enkele betrachting hebben om de job te krijgen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.