Nieuws Limburg Werkgevers zijn vakbondsacties “kotsbeu”

Werkgevers zijn vakbondsacties “kotsbeu”

Werkgevers zijn vakbondsacties “kotsbeu”

De 3 grote werkgeversorganisaties blikken terug op de actiedag van de vakbonden tegen de regering. Omdat zowat 90% van de Limburgse bedrijven nagenoeg geen hinder ondervond en er zowat 1.000 vakbondsmensen betoogden, noemen de werkgevers de actie verwaarloosbaar.

stakingVoka Limburg is het scherpst in zijn commentaar. “Als we bij de actievoerders de honderden mensen tellen die op de loonlijst van de vakbonden staan, de ‘vrijgestelden’ en beroepsagitoren van buiten onze provincie (zoals de dubbeldekbus met stakers uit Luik), is de deelname van de Limburgse werknemers beperkt tot percentages van zero, zero, zero, zero…. die zelfs Alberto Contador jaloers zouden maken,” stelt Voka Limburg. “En dit op een ogenblik dat het echt niet goed gaat met onze economie bezorgen de vakbonden ons nogmaals een dreun van jewelste. Enkelingen die honderden mensen het werken beletten. Hier moet echt iets aan gedaan worden. Onze leden-ondernemers zijn het, en vergeef ons de uitdrukking, KOTSBEU.”

Unizo-Limburg is genuanceerder. “We begrijpen dat mensen niet met alles akkoord zijn,” aldus Bart Lodewyckx. “Ook voor werkgevers zijn sommige plannen van de regering Michel I moeilijk te verteren. Maar staken zoals de vakbonden doen, levert niets op. Integendeel. Het heeft nog nooit een baan opgeleverd en stakingen leggen de economie plat en verhogen de factuur voor zowel burgers als bedrijven.”

VKW Limburg zit op dezelfde lijn. “Wij zeggen een welgemeend dankjewel aan de grote meerderheid van werkwilligen die ook vandaag de handen uit de mouwen steken en samen werken aan hun toekomst en die van hun kinderen,” aldus Jos Stalmans. “We hebben begrip voor de ongerustheid en onzekerheid die er heerst bij vele mensen. Maar ze zijn wel broodnodig om groei en jobs te scheppen en onze welvaart te kunnen behouden. Als we nu niet de tering naar de nering zetten, hypothekeren we onze toekomst. Daarom begrijpen we de onverantwoordelijke houding van de vakbonden absoluut niet. De vakbonden voeren actie tegen de regering, maar kiezen er andermaal voor om dit te doen op de rug van onze bedrijven, die hiermee grote schade oplopen. Net op een moment dat zij alles uit de kast moeten halen om hun toekomst en die van hun medewerkers te verzekeren, blijven de vakbonden vastgeroest zitten in het verleden. Deze stakingen brengen niets constructiefs bij, integendeel: ze breken onze welvaart verder af. Hier zijn geen winnaars, alleen maar verliezers.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.