Nieuws Limburg Werkloze professor moet aardbeien gaan plukken

Werkloze professor moet aardbeien gaan plukken

Werkloze professor moet aardbeien gaan plukken

Frank Thevissen, een voormalig professor in de marketing en communicatiewetenschappen aan de VUB, zit al zes jaar zonder werk. Hij kreeg zijn ontslag in 2008 nadat hij in een opiniestuk had uitgehaald naar toenmalig Frank Vandenbroucke (Sp.a). Officieel leverde hij volgens de VUB kwalitatief slecht werk en kreeg hij meerdere negatieve evaluaties. Thevissen is nu 52 jaar, en zegt dat hij nergens aan de bak geraakt, omdat hij ‘verbrand’ is door het politieke incident.

frank thevissenDe destijds door de studenten nochtans gewaardeerde professor moest bij het OCMW langsgaan voor een evaluatie. Daar vindt men dat Thevissen nog niet is afgeschreven voor de arbeidsmarkt, en hij gerust aan de slag kan gaan. Bij gebrek aan een job in de richting van zijn vorige functie, bieden ze hem nu een baan aan als aardbeiplukker. Maar dat ziet Thevissen niet zitten. Hij wil het OCMW van Lanaken zelfs voor de rechter dagen. Nochtans zegt men bij de VDAB dat Thevissen geen poot heeft om op te staan, aangezien de wet bepaalt dat alleen de eerste 5 maanden na het ontslag een job ‘in de richting’ moet aangeboden worden.

Wat vindt u? Moet een langdurig werkloze een job weigeren die niet in het verlengde van zijn vorige baan ligt? Het was al eerder een onderwerp van discussie, toen de werkloze actrice Antje De Boeck weigerde om kaartjes te knippen in het theater. De activering van werklozen zal alleszins weldra ook een boeiend politiek thema worden…

Reageren kan in het vak hieronder.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.