Nieuws Limburg Werknemers Echo keuren massaal sociaal plan goed

Werknemers Echo keuren massaal sociaal plan goed

Werknemers Echo keuren massaal sociaal plan goed

Meer dan 90 procent van de werknemers bij welfselproducent Echo in Houthalen-Helchteren heeft het voorstel van sociaal plan goedgekeurd. Het aantal werknemers dat wordt ontslagen zal allicht worden beperkt tot een honderdtal (op een totaal van nog 250). Zij kunnen ondermeer vanaf 52 jaar in het systeem van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT) stappen.

Bij Echo werd een referendum georganiseerd, waarbij het voorstel van sociaal plan dat mee door de kandidaat-overnemers was opgesteld, werd voorgelegd. “Zo’n 91 procent van de mensen heeft het plan aanvaard”, zegt Luc Bressers, secretaris van het ACV. “Het houdt in dat er voor de werknemers vanaf 52,5 jaar een SWT zal worden aangevraagd. Er zijn ook premies bovenop de wettelijke ontslagvergoedingen van 200 euro per dienstjaar of 400 euro voor mensen ouder dan 45 jaar.”

ECHODe bonden hopen ook het aantal ontslagen nog te kunnen terugdringen. “Waar er eerst 130 mensen moesten vertrekken, willen we nu rond de 100 uitkomen, via vormen van tijdskrediet en andere regelingen”, zegt Bressers nog.

De kandidaat-overnemers hebben evenwel nog geen definitieve beslissing genomen over aankoop van Echo Houthalen en de vestiging in Genk. “Dat hangt nog af van een aantal factoren, zoals de verkoop van de overige vestigingen, de schuldherschikking met enkele leveranciers, enzovoort”, besluit de vakbondsman.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.