Nieuws Limburg Werkplek in New York voor Limburgse scale-ups

Werkplek in New York voor Limburgse scale-ups

Werkplek in New York voor Limburgse scale-ups

Elke Limburgse ‘scale-up’ (groeier) die op één van de vijf bedrijvenparken van LRM gehuisvest is, krijgt voortaan de kans om een werkplek in te nemen in New York. Dankzij een samenwerkingsverband met de Belgian–American Chamber of Commerce mogen de Limburgse groeibedrijven 1 van de 81 zitjes innemen in de incubator ‘Atelier’, die de organisaties KBC, Capco, Telenet, iMinds, KU Leuven, Fortino en Verlinvest sinds 2013 in New York hebben opgestart. LRM is nu toegetreden als achtste ‘founding member’, waardoor er zowel werkplekken, postadressen als ondersteuning ter plaatse kunnen aangeboden worden.

atelier belcham nycLRM stuurt momenteel vijf incubatoren aan in evenveel domeinen, waar het naast huisvesting, tevens kapitaal en begeleiding geeft aan startende ondernemers. Het gaat om: GreenVille (cleantech), IncubaThor (energie), Corda INCubator (ICT & digitale media), C-mine Crib (creatieve economie) en BioVille (Health & Care). “De samenwerking laat toe om internationalisering als een extra service aan te bieden,” zegt LRM-directeur Stijn Bijnens. “Het geeft een concrete duw in de rug aan bedrijven die internationaal willen doorbreken en opportuniteiten zien in de USA.

Het initiatief houdt tevens in dat student-ondernemers van Hogeschool PXL vanaf volgend jaar op internationale stage naar New York kunnen gaan. “De incubator in New York verkleint de afstand tussen de Limburgse kerktorens en de wolkenkrabbers in Manhattan,” aldus algemeen directeur Ben Lambrechts.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.