Nieuws Limburg Werkvolk binnenhalen zoals jonge voetballers

Werkvolk binnenhalen zoals jonge voetballers

Werkvolk binnenhalen zoals jonge voetballers

“Laat ons naar analogie van het voetbal, talent scouten in het buitenland en hen hier opleiden tot gegeerde werknemers.” Dat is het creatieve voorstel van Paul Kerkhofs, CEO van APK Group uit Overpelt, om iets te doen aan het grote tekort op onze arbeidsmarkt.

Paul Kerkhofs is naast ondernemer met een personeelsbestand van 1.300 mensen ook voorzitter van voetbalclub Lommel. Het is in de sport dat hij het idee heeft opgepikt om de krapte op de arbeidsmarkt een halt toe te roepen. “Voetbalclubs beschikken over een jeugdacademie om talentvolle spelers op te leiden”, zegt hij. “Ze zoeken die steeds vaker in het buitenland. Ik denk dat we daar als werkgevers ook naar talent moeten speuren. Als we jongeren naar hier halen voor een goede job, en hen onze werkattitudes en taal aanleren, kunnen we de knelpuntberoepen nog effectiever aanpakken.”

Kerkhofs merkt in zijn eigen bedrijf dat het probleem om mensen te vinden steeds erger wordt. “Het personeelstekort is niet alleen nefast voor onze groei. De instroom van nieuwe werkkrachten is simpelweg nodig om als onderneming te overleven. Wij hebben voortdurend meer dan 60 openstaande vacatures en jaarlijks zo’n 30 à 40 medewerkers die met pensioen gaan….”

Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka Limburg, steunt het idee van Paul Kerkhofs. “De war for talent is een ‘en-en-en-verhaal’, waar je alle mogelijke middelen moet inzetten. In de eerste plaats moeten we onze eigen bevolking activeren. Daarnaast blijven we duaal leren propageren. Het creatieve scouting-idee van Paul kan een bijkomende instroom van talent opleveren. We moeten out-of-the-box durven denken. Limburg zou een geschikte proeftuin kunnen zijn voor de uitwerking van dit idee.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.