Nieuws Limburg Werkzekerheid voor Fordleverancier tot 2020

Werkzekerheid voor Fordleverancier tot 2020

Werkzekerheid voor Fordleverancier tot 2020

International Automotive Components (IAC) uit Genk, waar dashboards voor de auto-industrie worden gemaakt, heeft het contract binnengehaald voor de volgende Ford Mondeo. Twee weken geleden was er nog een staking uitgebroken nadat bekend raakte dat Ford deze productie eventueel zelf wou gaan doen.

De werknemers bij IAC legden eind september het werk neer nadat was uitgelekt dat Ford de mogelijkheid bestudeerde om de frontpanelen te insourcen. IAC, waar 280 mensen werken, levert deze nu just-in-time aan bij de Genkse Ford-fabriek en heeft al 10 miljoen euro geïnvesteerd om ook de dashboards voor de volgende Ford Mondeo te kunnen binnenhalen vanaf 2013. Bij Ford begreep men de bezorgdheid van de werknemers bij hun leverancier, maar wou men toch eerst de economische analyse maken vooraleer de nieuwe opdracht toe te wijzen.

Volgens ABVV-vakbondsafgevaardigde Rohnny Champagne is de kogel nu door de kerk, en blijft de productie van dashboards bij IAC. Daar wordt opgelucht adem gehaald, want Ford Genk is op dit moment de enige klant van het bedrijf. Door de nieuwe bestelling is er bij IAC meteen werkzekerheid tot 2020.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.