Nieuws Limburg Werkzoekenden injecteren 1,6 miljoen in eigen zaak

Werkzoekenden injecteren 1,6 miljoen in eigen zaak

Werkzoekenden injecteren 1,6 miljoen in eigen zaak

Sinds begin 2011 zijn in Limburg 68 werkzoekenden een eigen bedrijf gestart met een achtergestelde lening, toegekend door het Participatiefonds. Dit is de zogenaamde Startlening. Daarmee haalt Limburg 16% van de Vlaamse dossiers binnen. “Deze leningen zijn samen goed voor een injectie van ongeveer 1,6 miljoen euro in de Limburgse economie,” verduidelijkt Bart Lodewyckx, directeur van Unizo-Limburg.

groeikapitaal“Ondanks het succes, dringen we toch aan op een ruimer gebruik van deze financiële ondersteuning voor werkzoekenden die met een eigen bedrijf willen starten. Naast een lening van maximaal 30.000 euro, krijgen ze ondersteuning bij de opmaak van het businessplan. Bovendien is de Startlening vaak een hefboom om andere kredieten los te weken.

“Een Startlening voor elke werkzoekende die een eigen onderneming start, is wellicht te hoog gegrepen. Maar we willen wel dat iedere kandidaat-starter die in aanmerking komt, deze bijkomende mogelijkheid tot financiering grondig overweegt,” aldus Lodewyckx. Hij verwacht eind dit jaar, als Ford de deuren sluit, een piek in de aanvragen voor een Startlening.
Startlening.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.