Nieuws Limburg WGK plaatst bestelling voor 2.400 tablets

WGK plaatst bestelling voor 2.400 tablets

WGK plaatst bestelling voor 2.400 tablets

Caroline (een samenvoeging van Care Online) is de naam van een nieuwe tablet die het Wit-Gele Kruis van Limburg en Vlaams-Brabant samen hebben aangekocht. Via Real Dolmen werden bij fabrikant Dell maar liefst 2.400 professionele tablets besteld waarmee de 1.300 Limburgse thuisverpleegkundigen en hun 700 collega’s uit Vlaams Brabant hun patiënten zullen bezoeken (400 stuks zijn reserve en voor de helpdesk). Er hangt een prijskaartje aan vast van meer dan 2 miljoen euro.

Tablet WGK Dell CarolineDe draagbare computers zorgen voor een verdere professionalisering van de zorgverlening. Zo worden de elektronische patiëntendossiers (EPD) voortaan via de tablet beheerd, en kunnen dokters en andere zorgverstrekkers dus ook onmiddellijk alle actuele gegevens consulteren. De verpleegkundigen kunnen foto’s nemen, bv. om wonden te tonen aan experts, en later ook via videochats communiceren. Via de tablet kan het internet geraadpleegd worden (bv. om snel een vraag van de patiënt op te zoeken), kan de elektronische identiteitskaart worden gelezen, en zal in een latere fase ook informatie kunnen gescand worden (bv. de barcodes van medicijnen). E-mail en de agenda zijn voor de verpleegkundigen beschikbaar.

Een mooi voorbeeld dus van innovatie, waarbij technologische vooruitgang leidt tot een hogere kwaliteit en efficiëntie van de zorgverlening. Een inspirerend voorbeeld voor profitorganisaties?

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.