Nieuws Limburg Wie is over de grenzen nog betrouwbaar?

Wie is over de grenzen nog betrouwbaar?

Wie is over de grenzen nog betrouwbaar?

Nu de grenzen zo goed als gesloten zijn, is het erg moeilijk om internationaal zaken te doen. Veel bedrijven die op zoek zijn naar extra business, weten niet met welke buitenlandse partners ze in zee kunnen gaan. Om hen daarbij te helpen, hebben 5 werkgeversorganisaties uit de Euregio de krachten gebundeld. Voor Belgisch Limburg zit het VKW mee aan tafel.

Tijdens, maar ook na de coronacrisis, hebben bedrijven nood aan betrouwbare partners om de internationale logistieke ketens op volle toeren te doen draaien. Maar wie zijn dat, en hoe kan je ze vinden? Vijf werkgeversorganisaties, met name VKW Limburg (Belgisch Limburg), LWV (Nederlands Limburg), AVED (Eupen), VUV Aachen en Union Wallonne des Entreprises (Wallonië), hebben zich daarom verenigd in het Samenwerkingsverband Werkgevers Euregio (SWE). Ze stellen hun internationale netwerk van bedrijven open voor de partners.

Zo kunnen de leden van de 5 organisaties op de website Euregio Locator gericht zoeken naar betrouwbare zakenpartners. De contacten kunnen vervolgens door de respectievelijke werkgeversorganisaties tot stand worden gebracht. Ook bijkomende vragen over de producten en diensten van grensoverschrijdende bedrijven, kunnen bij de eigen ledenorganisatie worden neergelegd.

“Deze uitgebreide service en tool geven onze leden de mogelijkheid om snel te achterhalen welke bedrijven dicht in hun buurt op welke domeinen actief zijn”, verduidelijkt Ruben Lemmens van VKW Limburg. “In die zoektocht naar nieuwe zakenpartners willen wij hen graag faciliteren. En meteen ook de ‘koop dicht bij huis’-reflex promoten.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Brussel, Hasselt
Brussel

A2o breekt de ban in Brussel

De architecten van het Hasseltse kantoor A2o hebben een reeks van prestigieuze projecten binnengehaald in onze hoofdstad. Zopas werd nog… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.