Nieuws Limburg Wie van de 3: Jouck, Lambrechts of Wanten?

Wie van de 3: Jouck, Lambrechts of Wanten?

Wie van de 3: Jouck, Lambrechts of Wanten?

Christa Jouck (OffiCenter), Ben Lambrechts (Hogeschool PXL) en Francis Wanten (Comfort Energy) moeten onder hun 3 gaan uitmaken wie op 22 mei met de febegeerde Herman Dessersprijs aan de haal zal gaan. Zij werden zeer zorgvuldig door een select kennerspubliek genomineerd voor de eindstrijd van het concours dat een vereniging, instelling of groep bekroont, die op economisch, sociaal, cultureel of wetenschappelijk gebied een opmerkelijke prestatie heeft geleverd.

De Ondernemersprijs Herman Dessers is genoemd naar de man die bijna 42 jaar lang directeur van de Kamer voor Handel en Nijverheid Limburg was. De uitreiking gebeurt traditioneel tijdens de jaarvergadering van Voka Limburg, die in de Grenslandhallen zal plaatsvinden. Eén van de 3 kandidaten zal op 22 mei de eer hebben om Cor van Otterloo, CEO van Punch Powertrain in Sint-Truiden, op te volgen. Waarom deze genomineerden?

Christa Jouck staandChrista Jouck (Officenter)
Officenter biedt een uitvalsbasis aan zelfstandige beroepen en groeiende KMO’s. Bedrijven kunnen er een kantoor huren en gebruik maken van een volledige infrastructuur en tal van diensten. Christa Jouck wist dit concept grondig op de kaart te zetten de afgelopen jaren een gestage groei te verwezenlijken. Officenter opende ondertussen al vestigingen in Hasselt, Antwerpen, Turnhout en Maastricht. Binnenkort wordt ook Officenter Leuven geopend.

Ben LambrechtsBen Lambrechts (PXL)
De Limburgse Hogeschool PXL ontstond uit een fusie tussen PHL en XIOS en is ondertussen met meer dan 7.000 studenten een gevestigde waarde in het hoger onderwijs met directeur Ben Lambrechts aan het roer. PXL is ondertussen ook meer dan een hogeschool alleen met een researchafdeling en PXL congress waar ook bedrijven terecht kunnen voor beurzen en evenementen. Hogeschool PXL biedt tenslotte ook een aantal bijzondere opleidingen zoals PXL Music met een bachelor opleiding Pop- en rockmuziek.

francis wantenFrancis Wanten (Comfort Energy)
Comfort Energy, met hoofdzetel in Hasselt, is de grootste verdeler van Esso-stookolie in België. Het bedrijf telt 10 eigen opslagplaatsen en lokale handelaars, verdeeld over het hele land. Comfort Energy werd opgericht door Francis Wanten. Onder zijn leiding weet het bedrijf ondertussen nog steeds te groeien dankzij tal van overnames, diversificaties en investeringen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.