in z hrm voka

Wie van deze vijf heeft beste HR-beleid?

Dethier, Ebema, Punch Powertrain, Vandersanden of het Vesialiusziekenhuis: wie van deze 5 voert het beste personeelsbeleid van Limburg? De 5 bedrijven zijn door Voka Limburg genomineerd voor de HR Award die op 30 november wordt uitgereikt in La Butte aux Bois.

Na een grondige voorselectie van alle ingezonden dossiers zijn er vijf ondernemingen die nog in aanmerking komen voor de hoogste HR-onderscheiding van de provincie: AZ Vesalius in Tongeren, Dethier in Alken, Ebema in Zutendaal, Punch Powertrain in Sint-Truiden en Vandersanden in Bilzen. Zij hebben volgens de jury het afgelopen jaar allemaal opmerkelijke prestaties op vlak van human resources geleverd. Eind deze maand wordt bekendgemaakt wie van hen de opvolger wordt van IN-Z. De vijf genomineerden zeggen waarom zij de gouden plak verdienen:

AZ Vesalius
“HRM betekent voor ons HBM, wat staat voor Human Being Management. Wij hebben aandacht voor de mensen achter de medewerkers en beschouwen hen niet alleen als resources.”

Dethier
“Ons HR-beleid is gestoeld op open en eerlijke communicatie, zichzelf in vraag blijven stellen, verbeteringen en oplossingen zoeken en de talenten van werknemers blijven ontwikkelen. Dit alles met een sterke focus op het individu.”

Ebema

“Ebema is een familiebedrijf met mensgerichte waarden: Samenwerken. Zorgen. Vernieuwen. Excelleren. Respecteren. Het zijn waarden die stuk voor stuk een HR-component in zich dragen, en dat benadrukken we dan ook in ons beleid.”

Punch Powertrain
“We boeken succes door maximaal te vertrouwen in de medewerkers. We geloven dat ondernemerschap en initiatief alleen mogelijk zijn in een omgeving die rekening houdt met ieders individuele sterktes en noden, en waar men maximale vrijheid heeft.”

Vandersanden
“Vandersanden is een atelier voor collectief welzijn op het werk. Een prikkelende, duurzame werkomgeving waarin slimme, ondernemende medewerkers samen hun toekomst creëren. Dat is de ambitie en daar werken we iedere dag aan.”

Wie het wordt, weten we op 30 november...