Nieuws Limburg Wie wil dumpen moet niet wachten

Wie wil dumpen moet niet wachten

Wie wil dumpen moet niet wachten

Goed nieuws voor mensen die thuis al enkele weken in de kleding rondlopen waarmee ze normaal gezien alleen maar naar het recyclagepark durven gaan: de meeste afvalhamsterplaatsen gaan dinsdag opnieuw open! Om ellenlange wachtrijen te vermijden heeft The Safe Group uit Hasselt camera’s geplaatst aan de ingang van 20 ‘containerparken’. Via een livestream kan je kijken hoe druk het is, en vervolgens het juiste moment uitkiezen om uit je kot te komen.

Haast iedereen heeft de afgelopen weken tijd vrijgemaakt om zijn kot een beetje op te ruimen. Ook de tuinen werden zomerklaar gemaakt. Het gevolg is dat heel wat afval en rommel klaar ligt om naar het recyclagepark te brengen. Maar: de containerparken werden gesloten omdat de overrompeling zorgde voor chaos en onveilige situaties. Nu gaan de parken echter opnieuw open, weliswaar onder strikte voorwaarden. Zo mag er slechts een beperkt aantal mensen tegelijk binnen.

Dat dit voor lange wachtrijen zal zorgen, staat buiten kijf. Het is geen pretje als je uren moet aanschuiven tussen de afgedankte Ikea-kasten, lege wijnflessen en buxus-snoeisel. Daarom hebben heel wat gemeentebesturen beslist om via The Safe Group camera’s te plaatsen aan de ingang. Zo kunnen de bezoekers via een livestream checken hoe lang de wachtrijen zijn. (check de website van uw gemeente of uw afvalintercommunale voor meer info)

“Op twee dagen tijd voorzien we twintig recyclageparken van camera’s met livestreaming naar YouTube,” zegt Pieter Jouck van The Safe Group. De technologie wordt tijdelijk voorzien. Als de livestreams een succes blijken, kunnen ze permanent geïnstalleerd en eventueel uitgebreid worden met artificiële intelligentie om naast het tonen van de beelden ook de wachttijden te berekenen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.