Nieuws Limburg Wie wint de Limburg All Star Innovation Award?

Wie wint de Limburg All Star Innovation Award?

Wie wint de Limburg All Star Innovation Award?

Welk innovatief Limburgs bedrijf heeft het meeste potentieel om het ver te schoppen op de wereldmarkt? Dat wil Voka-Kamer van Koophandel wel eens weten. Tijdens het World Creativity Forum, dat op 16 en 17 november in Hasselt georganiseerd wordt, zal een internationale jury de winnaar kiezen. “We hebben de 3 vorige lauraten van onze jaarlijkse innovatieprijs genomineerd, en leggen die dossiers voor aan buitenlandse experts,” vertelt Johann Leten. “Wij zullen deze innovatiehelden aan de hand van een film voorstellen aan de gedelegeerd bestuurders van de Kamers van Koophandel wereldwijd. Via een online stemming moeten zij, na de film gezien te hebben, antwoorden op de vraag welk innovatief lokaal bedrijf hen het meest geïnspireerd heeft en dus het meeste economische potentieel heeft in zijn of haar land.”

De eerste kandidaat is Visys uit Hasselt, dat optische systemen maakt om fouten in een productieproces te detecteren. Visys, het bedrijf van Frank Zwerts, kan bijvoorbeeld in de voedingsindustrie goede producten van slechte onderscheiden of substanties opsporen die er niet thuishoren (metaal, modder, resten van dieren,…).

Als tweede genomineerde komt Melotte uit Zonhoven in de picture. Het bedrijf van Mario Fleurinck (foto) ontwikkelde zelf het systeem van Direct Digital Manufacturing, waarbij op basis van een 3D-scan medische implantaten en andere fijne mechanische onderdelen laagsgewijs kunnen opgebouwd worden. Een wereldprimeur…

Tot slot is ook de Z-Group van Mathy Zadnikar genomineerd. Als industriële dienstverlener voor de chemie en de energiesector sleepte Z-Group de meest recente innovatie-award in de wacht omwille van zijn vernieuwende veiligheidsapplicaties, zoals systemen voor monitoring, of het lokaliseren van mensen na ongevallen.

Benieuwd wie het wordt? Op het World Creativity Forum wordt winnaar van de hoofdprijs bekendgemaakt…

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.