Nieuws Limburg Wie wordt de beste vrouwelijke ondernemer van het jaar?

Wie wordt de beste vrouwelijke ondernemer van het jaar?

Wie wordt de beste vrouwelijke ondernemer van het jaar?

Katleen Bogaerts van Tumi Therapeutics uit Heusden-Zolder, Lisianne Monnissen van kledingzaak Taratata in Maasmechelen of Karine Valy van La Bottega in Hasselt: één van deze drie dames zal op 29 mei worden gekroond tot de keizerin van het vrouwelijke ondernemerschap in Limburg. Dan wordt in La Butte aux Bois immers de elfde Livia Award uitgereikt door Unizo-Limburg. Hiermee wordt telkens een dame bekroond die als voorbeeld kan worden gesteld voor succesvol zakendoen. Zoals Els Rogiers van Hulsterheide (foto), die vorig jaar het kroontje mocht opzetten.
Els Rogiers
Wie zijn de 3 kandidaten?

Katleen Bogaerts (Tumi Therapeutics)
Katleen Bogaerts leidt sinds 2011 Tumi Therapeutics, een expertisecentrum voor diagnostiek en behandeling van hyperventilatie, stressgerelateerde aandoeningen (zoals een burn-out) en medisch onverklaarde lichamelijke klachten zoals chronische pijn. Vanuit Tumi Therapeutics uit Heusen-Zolder is er een nauwe samenwerking met de Onderzoeksgroep voor Gezondheidspsychologie van de KU Leuven. Het multidisciplinair, academisch centrum Tumi Therapeutics ambieert een kruisbestuiving tussen onderzoek en klinische praktijk. Vandaag telt het bedrijf 13 medewerkers.

Lisianne Monnissen (Taratata)
Lisianne Monnissen staat sinds 1999 aan het hoofd van Taratata in Maasmechelen. Taratata is gespecialiseerd in de verkoop van communiekleding. Vandaag telt het bedrijf 4 FTE’s. De laatste 3 jaar was er een stijging van het personeelsbestand met 10 à 12 interimkrachten. Taratata is meer dan een gewone kledingwinkel. Zo draagt Lisianne Monnissen innovatie hoog in het vaandel. De wachtruimte heeft de uitstraling van een gezellige brasserie of ouderwetse keuken met lange kloostertafels om de wachtende klant een leuk moment te bezorgen.

Karine Valy (La Bottega)
Karine Valy runt het bedrijf La Bottega in Hasselt. Als retailer verkoopt ze vooral schoenen voor dames, heren en kinderen en dameskleding en accessoires. Karine Valy is met La Bottega een pionier op vlak van winkelbeleving. De winkel in het centrum van Hasselt is zopas verbouwd van 800 naar 2.000 vierkante meter. In 24 jaar tijd is het personeelsbestand gegroeid tot 30 voltijdse en 13 deeltijdse medewerkers. Ook op vlak van milieu- en energiebeleid blijft La Bottega niet achter, gezien de actieve participatie in City Depot, met transport via elektrische vrachtwagens.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.