Wie wordt de beste vrouwelijke ondernemer?

Vrijdag wordt voor negende keer de Livia-award uitgereikt, zeg maar de prijs voor de Limburgse vrouwelijke ondernemer van het jaar. De genomineerden zijn Hilde Peerlings (Groep Delorge-Peerlings), Patricia Robinne (Idearté-Influarté) en het duo Kim Hardy-Kim Severy (Mamzel).

Dit jaar waren er zo'n 30 kandidaten voor de Livia-award van Unizo Limburg. De prijs bekroont een vrouwelijke ondernemer die andere vrouwelijke ondernemers kan inspireren en motiveren. De eindstrijd gaat tussen 3 kandidates:

Hilde Peerlings- Hilde Peerlings (45) van de groep Delorge Peerlings is sinds 1999 actief in de autosector. Midden vorig jaar bundelde Peerlings de krachten met Delorge. Hilde Peerlings is sindsdien de zaakvoerster en bestuurder van de officiële merkverdeler van Audi, VW en Skoda in Limburg en daarbuiten. De groep telt in zijn vestigingen 150 medewerkers. “Ik heb altijd veel uitdagingen gevonden in het HR-gedeelte van de bedrijfsleiding: mijn personeel naar een hoger niveau brengen vind ik bijzonder boeiend én belangrijk," aldus Hilde Peerlings. "De klant moet bij ons altijd centraal staan. Zeker in onze business. Maar ook ‘people manager’ zijn en werken aan een financieel gezond bedrijf, staan hoog op mijn agenda.”

Patricia Robinne Livia- Patricia Robinne (42) begon in 1993 met het communicatiebedrijf Idearté, ondertussen actief in België, Nederland, Duitsland en Frankrijk. Twintig jaar later krijgt de zaak met Influarté een zusterbedrijf dat zich richt op pers, PR en politiek. De onderneming telt 7 medewerkers. “Al van mijn 18de weet ik dat ik ondernemer wil worden," zegt ze. "Dat zat er bij mij toen al in. En altijd met de focus op kwaliteit. Dat is zoveel belangrijker dan winstbejag.”

unizo portret mamzel- Kim Hardy (39) begon in 2007 met een eenmanszaak. Drie jaar later richtte ze samen met Kim Severy (32) Mamzel op. De zaak is actief in de verkoop van verassende interieur- en modeaccessoires via e-commerce, homeparty's (particulieren) en bedrijven. Zij willen uitgroeien tot een grote speler in Vlaanderen. “Ik ben ondernemer geworden vanuit een ontevredenheid met mij toenmalige professionele situatie," zegt Kim Hardy. "Ik had als ambtenaar teveel de ‘hier en nu drang’ in mijn lijf.” Kim Severy vertelt: "De eerste keer dat ik contact kwam met de Mamzel-producten ben ik op slag verliefd geworden. En dat gevoel heb ik nog elke dag.”

De prijs wordt vrijdag uitgereikt in de bedrijfsgebouwen van de vorige winnares, Danielle Wauters van Nijst Natuursteen.