Nieuws Limburg Wienen verwelkomt big bucks uit Waasland

Wienen verwelkomt big bucks uit Waasland

Wienen verwelkomt big bucks uit Waasland

Zolderse Dakprojecten (ZDP) uit Lummen heeft een mega-order binnengehaald. Het parkeerdak van Waasland Shopping zal volledig door het team van Kristoff Wienen vernieuwd worden. Het gaat om een bestelling van 12 miljoen euro, wat zowat de grootste opdracht uit de geschiedenis van de Limburgse onderneming is.

Kristoff Wienen heeft tijdens de lockdown niet alleen veel gefietst. Hij wist ook de offerte te finaliseren voor de grote renovatiewerken bij Waasland Shopping in Sint-Niklaas. Een enorme klus, die bestaat uit de afbraak, waterdichting, heraanleg van het dak en de aansluiting met de gevels.

De uitvoering van de werken start volgende maand en zal in 3 fases verlopen. Zo wordt er niet gewerkt tussen 15 november en 31 januari (dit jaar en volgend jaar) omdat in de drukste winkelmaanden het volledige dak beschikbaar moet zijn om te parkeren. Over 2 jaar moet het hele project voltooid zijn.

“We zijn heel fier dat Waasland Shopping, samen met hun studiebureaus en architecten, ons dossier heeft uitgekozen”, zegt Bart Verjans, die voor het financiële en juridische luik van het project instond. “We hebben geen moeite gespaard om een professionele, en tot in de puntjes voorbereide, offerte neer te leggen. Daarbij moesten we met de klant meedenken om zowel kostenefficiënt te zijn als de impact voor alle stakeholders, zoals winkelhouders, klanten en buurtbewoners, te beperken.”

Voor ZDP is het de grootste opdracht uit de geschiedenis. “Alleen de dak- en gevelbedekking van het NATO-hoofdkwartier was van een vergelijkbare omvang”, aldus zaakvoerder Kristoff Wienen. “Het toont aan dat ZDP klaar is om zijn positie als één van de grotere dakdekkers van België waar te maken. We hebben duidelijk onze organisatie op punt om op basis van een duidelijke missie en strategisch plan, verder te groeien.” En figuurlijk althans, helemaal door het dak te gaan…

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.