Nieuws Limburg Wienerberger doet stenenfabriek Lanaken groeien

Wienerberger doet stenenfabriek Lanaken groeien

Wienerberger doet stenenfabriek Lanaken groeien

Wienerberger, de fabrikant van bouwmaterialen, gaat verder investeren in de stenenfabriek van Veldwezelt (Lanaken). De voormalige steenbakkerij Heylen Bricks wordt systematisch uitgebreid. Het budget loopt gespreid over enkele jaren, in de miljoenen. Het provinciebestuur van Limburg heeft hiervoor alvast de milieuvergunning afgeleverd.

wienerberger lanaken“In de eerste plaats gaan we het machinepark grondig optimaliseren,” zegt Plant Manager Jack Tellings. Het gaat concreet om een bijkomende smooroven en vormbakwisselaar. “Daarnaast wordt het terrein rondom de fabriek verder uitgebreid. We gaan in samenspraak met de gemeentebesturen en buurtbewoners van Lanaken en Maastricht, de omgeving op een ecologisch verantwoorde manier inrichten. Zo komt er een groene buffer rondom het bedrijf om eventuele hinder uit te schakelen.”

Het bedrijf wil hiermee ook een signaal geven naar het behoud van de tewerkstelling. “Wie bij de overname enkele jaren geleden dacht dat wij deze fabriek wilden opkopen om een concurrent uit te schakelen, heeft het mis,” aldus Tellings. “We investeren in de verdere groei van het bedrijf en nemen als werkgever in deze regio onze verantwoordelijkheid op. In dat verband zullen een aantal uitzendkrachten weldra een vast contract mogen ondertekenen.” Bij Wienerberger Lanaken werken in totaal zo’n 54 mensen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.