Nieuws Limburg Wijckmans bouwt nieuwe betonfabriek in Ham

Wijckmans bouwt nieuwe betonfabriek in Ham

Wijckmans bouwt nieuwe betonfabriek in Ham

Langs het Albertkanaal in Ham wordt momenteel een nieuwe kade aangelegd. Dat is nodig voor de betoncentrale die het traditierijke bedrijf Wijckmans er zal bouwen.

De handel in bouwmaterialen (top 5 in België) en de betoncentrale behoren tot een groep die al 100 jaar bestaat. Onder impuls van huidig zaakvoerder Bart Wijckmans, is de onderneming van plan om er nog eens zoveel jaar bij te doen. Er wordt dan ook geïnvesteerd in de toekomst. In de eerste plaats komt er een nieuwe betoncentrale bij. Daarom wordt de kade aan het Albertkanaal momenteel onder handen genomen.

“In de nieuwe fabriek zullen betonnen regenwaterputten gemaakt worden”, zegt Bart Wijckmans. “Ecologie staat voorop. Zo gaan we zonnepanelen op het dak leggen en het water bufferen en recupereren.”

Het project vergt een investering van 3 miljoen euro. Bij Wijckmans werken momenteel zo’n 40 mensen. Naast Bart Wijckmans maken ook Gert en Kurt deel uit van het management. Zij zijn de 4e generatie van het familiebedrijf.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.