Nieuws Limburg Wijnands (Lanaken) verkocht aan mastodont

Wijnands (Lanaken) verkocht aan mastodont

Wijnands (Lanaken) verkocht aan mastodont

De Duitse logistieke groep Rhenus heeft in Lanaken het transportbedrijf Wijnands Bulk Care overgenomen. De internationale gigant (omzet van 5,4 miljard en 33.500 medewerkers) heeft zijn zinnen op de Benelux gezet en houdt daarom halt in Limburg.

De overname werd in de zomer ondertekend en is nu in oktober van kracht geworden. Rhenus koopt 80% van de aandelen van de familie Wijnands met als doel om de activiteiten te integreren in hun wijdvertakt netwerk. Beide ondernemingen zijn gespecialiseerd in het transport van bulkgoederen, waardoor deze nichemarkt in de Benelux beter wordt afgedekt.

Rhenus kiest voor Wijnands omwille van de specialisatie en de ervaring, maar ook omdat het Lanakense familiebedrijf over een uniek wagenpark beschikt met koel- en kipfaciliteiten. Daardoor kan het aanbod verbreed worden.

Harold Wijnands blijft kapitein op het schip, en krijgt daarbij gezelschap van een Duitse evenknie. Miranda Frederiks-Wijnands zet daarentegen een stapje terug en verdwijnt uit het management. Harold is tevreden: “De verkoop aan Rhenus komt de corporate groep ten goede vanuit een strategisch oogpunt. Zo kunnen we in de toekomst onze marktpositie versterken”, besluit hij.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.