Nieuws Limburg Wijndomein lokt sterrenchefs naar de bloesems

Wijndomein lokt sterrenchefs naar de bloesems

Wijndomein lokt sterrenchefs naar de bloesems

Wijndomein Sassenbroek, producent van de mousserende wijn Claire Martin, en importeur Wijnbeleving met Anja, slaan de handen in elkaar voor een uniek concept in het prachtige Haspengouwse landschap. De hele zomer lang zullen lokale sterrenchefs in een transparante tent tussen de fruitbomen, uitgekiende 5-gangenmenu’s bereiden.

Het zijn namen die kunnen tellen: Kevin Bonanno (Le 5ième), Giovani Oosters (Vous lé Vous), Guy Weyts (Stoke), Sam Vanhoucke (Maste) of Benne (Foodlab)… De initiatiefnemers van Summertime at Sassenbroek wisten deze toppers te strikken, om te midden van de fruitbomen, invulling te geven aan een zomers pop-up restaurant. “Het mooiste zomerterras van Limburg”, zo noemen ze zelf de gedecoreerde tentconstructie die in Borgloon staat opgesteld.

Vergezeld van de wijnen waar zowel Sassenbroek als Anja succes mee oogsten, worden er twee formules aangeboden. Op donderdag-, vrijdagavond en zondagnamiddag kan je informeel genieten van culinaire tapas, bereid door gelegenheidschef Trees Tresinie. De zaterdagavonden zijn voorbehouden voor de Chef’s Tables, waarbij sterrenchefs elkaar afwisselen om de de gasten te verwennen met een 5-gangenmenu.

Dit initiatief wordt mee gedragen door diverse lokale ondernemers. Zo zorgt de Hasseltse ontwerpster Souad Feriani voor de outfits, Choufmoi voor de glazen, Tentenverhuur Joris voor de tent, Ginger & Ginger Bloemen voor de decoratie en Monx voor de koffie. En ook Bijster, specialist in rapportage-oplossingen, ondersteunt het pop-up restaurant.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Oudsbergen
Oudsbergen

Kris Knaepen gaat Jaraco leiden

Kris Knaepen is de nieuwe algemeen directeur van aannemingsbedrijf Jaraco uit Oudsbergen. Hij werd officieel voorgesteld aan de medewerkers tijdens… Lees meer