Nieuws Limburg Wijnmakers openen restaurant in hun tuin

Wijnmakers openen restaurant in hun tuin

(Foto's: Barbara Vanhulle - @somethingbluevideos)

Wijnmakers openen restaurant in hun tuin

Johan Bellens en Karen Smets van Wijndomein Sassenbroek hebben in de tuin van hun privéwoning in Hasselt een sfeervol pop-up restaurant ingericht. Tot 14 augustus zal er elke vrijdag en zaterdag een lunch en diner worden klaargemaakt door topchefs zoals Danny Vanderhoven, Kevin Bonanno en Patrick Werckx. Het concept werd toepasselijk The Winegrower’s Garden gedoopt.

Claire Martin is de naam van de mousserende kwaliteitswijn die Johan en Karen maken in hun Wijndomein Sassenbroek. Vorige zomer werd er nog een pop-uprestaurant ingericht tussen de wijnranken in Borgloon. Maar dit jaar pakken ze het iets anders aan. In de prachtige tuin van hun privéwoning in Kiewit (Johan is niet voor niets landschapsarchitect…) staat een sfeervolle tentconstructie opgesteld die plaats biedt aan 20 gasten. Ze krijgen er telkens een verfijnd menu voorgeschoteld, dat naargelang het weekend wordt samengesteld en bereid door een gast-kok. Daarbij grote namen als Danny Vanderhoven, Kevin Bonanno, Faty Khalis, Carlo Simons, Sam Vanhoucke, Patrick Werckx, Ilse de Witte en Benne van Foodlab.

Opvallend is dat het concept wordt gesteund door tal van Limburgse ondernemers, die elk in hun specialiteit een bijdrage leveren (Souad Feriani, Choufmoi, Tentenverhuur Joris, Elpo, Ginger&Ginger, Michel Vanholst, Monx, Bee at den Hof, Barbara Vanhulle, Boutique Wine en Gaudendo). Met de B&B’s Barefood Giulia en Maio wordt ook een samenwerking opgestart.

“Het wordt een high-end formule die beleving, gezelligheid en vriendschap uitstraalt”, vertelt Karen Smets. “Nu het opnieuw kan, willen we mensen in een prachtig kader laten genieten van hoogstaande culinaire verrassingen. Dat er nood is aan zo’n initiatief, bewijzen de talrijke reservaties bij eerste aankondiging. Zowat de helft is al volgeboekt, dus wie erbij wil zijn, moet snel zijn…”

Reageer op dit bericht

Reacties

Mieke V. 2021-06-11 20:39:24

Proficiat alle twee, super goed gedaan echt klasse, we zaten samen in de les, doe zo verder.Vriendelijke groetenMieke

Gerelateerde berichten

Limburg

Zij hebben het niet gered:

Vincent Geeraert in Hasselt is aangesteld als curator voor de 4 faillissementen die donderdag werden uitgesproken in de rechtbank van… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.