Nieuws Limburg Wijtingen blijven in Vlijtingen: investering van 8 miljoen afgeblazen

Wijtingen blijven in Vlijtingen: investering van 8 miljoen afgeblazen

Wijtingen blijven in Vlijtingen: investering van 8 miljoen afgeblazen

Het visverwerkend bedrijf Levenstond Seafood blijft op de huidige locatie in Vlijtingen. De industriegrond in Riemst, die zaakvoerder Axel Verberckmoes had aangekocht om een nieuwe fabriek van 8 miljoen euro op te bouwen, is inmiddels doorverkocht aan een aannemer.

We moeten terug naar 2007 toen ondernemer Axel Verberckmoes in de loods van zijn schoonvader (Levenstond Transport) van start ging met de verwerking van verse vis. Vanuit de luchthaven van Bierset werd de vis naar Vlijtingen gebracht, om daar te bewerken, in porties te verdelen en te verpakken voor supermarktketens en andere grote afnemers. Een succes, want Levenstond Seafood groeide als kool. In 2012 werd Vandermaesen overgenomen, de gekende vishandel in Lummen en Genk.

Door de aanhoudende groei werden de bedrijfshallen in Vlijtingen te klein. Axel Verberckmoes keek dan ook uit naar een nieuwe locatie om te kunnen uitbreiden. Op de bedrijvenzone Op ’t Reeck in Riemst werd een perceel aangekocht om een investering van 8 miljoen te doen in een nieuwe fabriek. Volgens Het Belang van Limburg heeft Levenstond Seafood echter een belangrijk order gemist, waardoor de noodzaak van het nieuwe bedrijfspand minder acuut werd. “De zaakvoerders hebben aan de gemeente gevraagd om het bedrijventerrein verder te mogen verkopen”, aldus burgemeester Marc Vos in de krant. “Daar heeft de gemeenteraad zopas ingestemd.” Het perceel wordt voor 458.000 euro overgenomen door aannemer Bruno Jackers uit Rosmeer.

(eva)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.