Nieuws Limburg Wilderen valt Rusland binnen

Wilderen valt Rusland binnen

Wilderen valt Rusland binnen

Niet alle producten uit Sint-Truiden vallen onder de Rusland-boycot… Op een terras in Sint-Petersburg of Moskou kunt u voortaan ook genieten van een Tripel Kanunnik of één van de drie andere bieren van Brouwerij en Alcoholstokerij Wilderen. First Federation, de op twee na grootste Russische bierimporteur, gaat immers op jaarbasis 400 hectoliter of 160.000 flessen bier uit Sint-Truiden importeren.

Wilderen slaat meer en meer zijn vleugels uit. “First Federation was op zoek naar originele bieren en via via zijn ze bij ons uitgekomen,” zegt Mike Janssen. “De bierimporteur heeft een bezoek aan onze brouwerij gebracht en verbleef hier in hotel Stayen. Ze hebben Sint-Truiden op een toffe manier leren kennen. Na een tweede bezoek, deze keer aan de horecabeurs in Gent, hebben ze uiteindelijk voor onze bieren gekozen. Wij exporteren vaten en flessen. De tweede bestelling is intussen al binnen.”

Taiwan

Niet alleen de Russen smaken de bieren van Janssen. “De eerste order vanuit Taiwan hebben we intussen ontvangen. Ze willen niet alleen ons bier, maar hebben ook een pallet single malt Wild Weasel Whisky besteld. Daar ben ik best trots op. Intussen zijn we ver gevorderd in de onderhandelingen met een importeur uit Shanghai in China. Daar zijn we heel blij mee, maar natuurlijk blijven België, Frankrijk en Nederland onze belangrijkste markten. In Nederland zitten we intussen al aan 2.000 hectoliter of 800.000 flesjes. Ook Frankrijk gaat de juiste richting uit. Wij blijven een kleine brouwerij en distilleerderij, maar hebben de ambitie om toch te blijven groeien. Een grotere brouwerij wordt daarvoor noodzakelijk”, zegt Janssen zonder het achterste van zijn tong te laten zien.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.