Nieuws Limburg Wildgroei van bedrijfsunits aan banden gelegd

Wildgroei van bedrijfsunits aan banden gelegd

Wildgroei van bedrijfsunits aan banden gelegd

Stad Genk komt met een kadernota rond bedrijfsunits. “Als we aan alle aanvragen zouden voldoen, zou het huidige aanbod in een tijdspanne van 1 tot 2 jaar verdriedubbelen”, zegt schepen van Economie, Toon Vandeurzen. “Met een overaanbod en leegstand is niemand gebaat, vandaar onze nota met concrete afspraken.”

“Momenteel zijn er ontzettend veel ondernemingen en ontwikkelaars die bijkomende units in Genk willen bouwen binnen een termijn van 1 tot 2 jaar”, weet Vandeurzen. “Dat komt uiteraard omdat het huidige aanbod te beperkt is. Zoveel ondernemerschap in onze stad juichen we natuurlijk toe, maar het dwingt ons ook tot doordachte aanpak. Het bestaande aanbod van een 100-tal units werd heel geleidelijk ingevuld in functie van de vraag. Als we nu ineens zouden verdriedubbelen, geraakt de markt verstoord en creëren we een overaanbod. Goede afspraken dringen zich dus op.”

De nota bevat drie concrete afspraken: “Er wordt alleen nog een omgevingsvergunning toegekend voor projecten die door de stad gekend zijn en concreet op voor uitvoering geagendeerd staan”, aldus Vandeurzen. “Aanvragen voor toekomstige projecten die nu nog niet in beeld of concreet zijn, worden op een reservelijst geplaatst. Aan de al gekende projecten worden strikte voorwaarden opgelegd. En jaarlijks organiseert de stad controles om na te gaan of de voorwaarden en stedenbouwkundige voorschriften gerespecteerd worden”, besluit de schepen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Lanaken
Lanaken

Ambiorixprijs is voor… Nelissen!

Nummer 32 in de indrukwekkende lijst van de Ambiorix-prijswinnaars is Nelissen Steenfabrieken. De prestigieuze onderscheiding van VKW-Limburg is een nieuwe… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.