Nieuws Limburg Willy en Arlette hangen meubelzaak aan de kapstok

Willy en Arlette hangen meubelzaak aan de kapstok

Willy en Arlette hangen meubelzaak aan de kapstok

De bekende meubelzaak Fjord op de Genkersteenweg in Hasselt houdt er eind dit jaar mee op. Zaakvoerder Willy De Coninck (65) gaat met pensioen, zijn medezaakvoerder en echtgenote Arlette Couwenbergh (60) neemt haar job als verpleegkundige na 35 jaar weer op.

“Ik werkte in een gelijkaardige zaak in het Leuvense en wilde al langer zelf aan de slag”, legt Willy uit. “Limburg leek ons de perfecte locatie, onder meer omdat geen enkele zaak er typisch Scandinavische meubelen verkocht. We huurden eerst een pand in de buurt van dancing Lorka op de Genkersteenweg in Hasselt. Daar hebben we twee jaar gezeten tot onze eigen bouw in dezelfde straat klaar was.”

Aanvankelijk verkochten ze meubels in massief dennenhout uit Scandinavië. “Door de jaren heen is dat beuk geworden, nu zit er ook eik en notelaar in het aanbod”, zeggen ze. “We zijn altijd voor massieve houtsoorten blijven gaan.”

Bij gebrek aan opvolging houdt het duo er nu mee op. Eind dit jaar gaat Fjord dicht, het pand is verkocht. “We hebben dit allebei super graag gedaan anders houd je het nooit vol”, lachen Arlette en Willy. “We kennen het gevoel van tegen onze zin werken niet. We zijn niet voor het onpersoonlijke contact. De fax en mail doen de commerce geen goed. We stuurden onze klanten elk jaar een handgeschreven kerstkaartje, en dat werd enorm gewaardeerd. Sommigen zegden nu al dat te gaan missen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.