Nieuws Limburg Wilmots tekent in Leuven

Wilmots tekent in Leuven

Wilmots tekent in Leuven

Hans Wilmots (52), tot vorig jaar nog CEO van het bedrijfsadviesbureau BDO, is nu de nieuwe CEO van de Leuvense spin-off BioRICS. Zijn eerste belangrijke opdracht is het zoeken van een externe investeerder. 

BioRICS werd in 2006 opgericht door professor Daniel Berckmans. De bio-ingenieur vergaarde academische bekendheid met onder meer algoritmes om de gezondheid van dieren in de veehouderij te monitoren. Op basis daarvan werd een technologie ontwikkeld die via ‘wearables’ de fysieke én mentale toestand (stress) van levende organismen kan meten. Dat wekte de belangstelling van de Italiaanse topclub AC Milan, en het gerenommeerde sportmerk Adidas. Recent ontdekte het team van professor Berckmans dat via de technologie ook infecties zijn op te sporen, nog vooraleer er koorts wordt gemaakt. En dat opent wereldwijd heel wat mogelijkheden.

Extra middelen
Om die piste verder te bewandelen haalde BioRICS deze maand nog een half miljoen euro extra middelen op bij de bestaande aandeelhouders. “Maar om deze technologie internationaal op te schalen, is veel méér geld nodig. Daarom zoeken we nu externe investeerders”, zegt nieuwbakken CEO Hans Wilmots. En dat wordt meteen zijn eerste belangrijke opdracht. “De eerste gesprekken zijn gaande.”

Virussen
Hans Wilmots stond tot midden vorig jaar nog aan het roer van BDO België, een organisatie van 800 mensen. Nu leidt hij een team van een elftal mensen. “En dat maakt het net zo plezant”, zegt Wilmots. “Al is het wel de bedoeling om ons team binnen de vijf jaar uit te bouwen tot 50 medewerkers. De komende jaren zullen we steeds vaker met nieuwe virussen worden geconfronteerd. Ze in een vroeg stadium opsporen, zal alleen maar belangrijker worden. Dat is wat onze infectiedetector – de software die we gedurende het voorbije jaar ontwikkelden op basis van onze gepatenteerde individuele algoritmes – zal doen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Oudsbergen
Oudsbergen

Kris Knaepen gaat Jaraco leiden

Kris Knaepen is de nieuwe algemeen directeur van aannemingsbedrijf Jaraco uit Oudsbergen. Hij werd officieel voorgesteld aan de medewerkers tijdens… Lees meer