Nieuws Limburg Wim Bussels wint eerste Mookum Design Award

Wim Bussels wint eerste Mookum Design Award

Wim Bussels wint eerste Mookum Design Award

Mookum, het online platform waarop jonge ontwerpers hun producten kunnen lanceren, heeft de eerste Mookum Design Award uitgereikt aan Wim Bussels. Voor zijn ontwerp van een handig tafeltje, krijgt de winnaar een geldprijs van 1000 euro.

Mookum, waarin ook LRM participeert, wil jonge designers meer kansen bieden om hun creaties in productie te laten gaan. Consumenten kunnen hun ideeën of behoeftes lanceren, waar ontwerpers dan via een soort wedstrijd een idee voor mogen aanreiken. De beste ontwerpen worden door Mookum geproduceerd. Een vorm van ‘crowdfunding’ zoals dit ook in de muziekwereld bestaat bij bv. SonicAngel.

Mookum heeft voor het eerst ook Awards uitgereikt voor de beste ideeën. Een jury verkoos vrijdag in Hasselt het ontwerp van Wim Bussels uit Opglabbeek als beste. “Cavo is een tafeltje dat een elegante oplossing biedt om je elektrische apparaten op te laden en tegelijk de adapters op te bergen”, zegt de winnaar. “Je gsm, je iPod, of zelfs je laptop kan je op het blad plaatsen terwijl de adapter mooi verborgen blijft.” Het ontwerp van Bussels verdient 1000 euro, en zal tevens in productie worden gebracht, net als de tweede en derde prijs, voor respectievelijk Melissa Pulinx en Dries Van Nieuwenbergh.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.