Nieuws Limburg Wim Verhoeven (Decoline): Innoveren versterkt klantentrouw

Wim Verhoeven (Decoline): Innoveren versterkt klantentrouw

Wim Verhoeven (Decoline): Innoveren versterkt klantentrouw

Decoline uit Overpelt ontwikkelt en produceert ophangtechnieken voor gordijnen. Daarbij wordt veel aandacht besteed  aan het voortdurend verfijnen van het product.

Wim VerhoevenGedelegeerd bestuurder Wim Verhoeven: Innoveren be-tekent voor ons het incrementeel verbeteren van onze producten. Neem nu de vouwgordijnen die verticaal omhoog getrokken worden. De eerste vouwgordijnen waren vrij groot en moesten met behulp van linten worden opgetrokken. Wij ontwikkelden een systeem met een kleine cassette die met behulp van fijne koordjes op en neer kan worden getrokken. Door een motor toe te voegen kan dat systeem zelfs automatisch worden bediend als de klant dat wenst.

Daarnaast besteden we ook aandacht aan het verbeteren van het productieproces. Een voorbeeld is de klittenband voor vouwgordijnen die je in een profiel moet schuiven. De lijm die daarbij gebruikt werd, begon vaak te verkleuren onder invloed van het zonlicht of de warmte. Wij hebben een systeem bedacht waarmee we de klittenband kunnen inschuiven zonder lijm te gebruiken.

De belangrijkste ideeën halen we uit de wisselwerking met onze klanten. Wij organiseren vaak seminaries en luisteren dan naar de vragen en noden van onze klanten. Om er daarna een antwoord op proberen te vinden. Daarbij kijken we in eerste instantie naar wat er al op de markt actief is. Hoe doen anderen het? Maar we roepen ook externe expertise in van bv het Designcentrum Vlaanderen of van Innovatiecentrum Limburg. Voor het ontwikkelen van een product hebben we een subsidiedossier ingediend dat ook is goedgekeurd. Daarmee konden we onze plannen veel professioneler uitvoeren. Door te innoveren hebben we een sterke loyauteitsband opgebouwd met onze klanten. Als zij zien dat we hun problemen ernstig nemen en er een oplossing voor proberen te zoeken, beschouwt de klant dat als een kwaliteitswaarborg.

Bij innovatie is het belangrijk om te controleren of het product dat je voor ogen hebt, nog steeds een product is dat de klant eigenlijk wil. Dat je niet gaat ontwikkelen om te ontwikkelen.  En door je enthousiasme soms net je doel voorbijschiet.

Donderdagavond op Made in Limburg TV: een uitgebreide reportage met deze Innovatieheld! Surf ook naar www.neemvoorsprong.be

Het Innovatiecentrum helpt bedrijven door hen o.a. te begeleiden bij het opstellen van een subsidiedossier. Meer weten over onze diensten? Surf naar www.innovatiecentrum.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.