Nieuws Limburg Windturbines houden MSI in Tessenderlo aan de draai

Windturbines houden MSI in Tessenderlo aan de draai

Windturbines houden MSI in Tessenderlo aan de draai

RSB Transmissions Belgium, zoals Mechanical Supplies International (MSI) in Tessenderlo heet na de overname door de Indiase groep RSB, is de fameuze tik van 2009 bijna te boven. Toen verloor het bedrijf, dat machine-onderdelen produceert, in één klap de helft van de omzet (tot 10,8 miljoen) en werd er voor het eerst een aanzienlijk verlies geleden. Via een herstructurering verlieten toen een 25-tal medewerkers het bedrijf. De rode cijfers zijn een jaar later nog niet uitgeveegd bij RSB. Maar de omzet gaat wel stevig in de juiste richting. Met een toename van 52 procent kon op korte tijd de forse dreun van tijdens de crisis, al deels worden goedgemaakt. Dit heeft onder meer te maken met de toenemende vraag naar onderdelen voor windmolens, wat het bedrijf ook minder afhankelijk maakt van de grootste klant, Caterpillar.

Met de Indische bestuurders aan het roer, is de omzetstijging omgekeerd evenredig met de transparantie van het bedrijf, dat “geen interesse” heeft om nog met de pers te communiceren.

Foto: Rabindra Kumar Behera, bestuursvoorzitter van het Looise bedrijf.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.