Nieuws Limburg Winkelpersoneel klaagt “oversekste” manager aan

Winkelpersoneel klaagt “oversekste” manager aan

Winkelpersoneel klaagt “oversekste” manager aan

De vier personeelsleden van de Versace-winkel in Maasmechelen zijn allen thuis met ziekteverlof. Ze klagen over seksuele intimidatie door hun manager, en zoeken nu hulp bij een psychologe. Bij Versace zelf en het merkendorp Maasmechelen Village is men niet op de hoogte van de klachten, en wordt een onderzoek ingesteld.

De vier personeelsleden van de Versacewinkel werken 13, 12, 10 en 3 jaar in de vestiging van Maasmechelen Village. “Ongeveer een jaar geleden kregen we een nieuwe manager uit Italië,” vertellen ze. “Bijna dagelijks confronteert hij ons met ongepast seksueel gedrag. Oneerbare voorstellen, aanrakingen, zeggen welke kleur van ondergoed wij dragen, verplicht omkleden in een kleine ruimte in de winkel, pochen met de lengte van zijn mannelijkheid,… het hoort er blijkbaar allemaal bij. Wij kunnen het niet meer aan en zijn er ziek van geworden. We zoeken nu professionele psychologische hulp.”

versace maasmechelenDe personeelsleden klagen bovendien over racisme, valse beschuldigingen van diefstal en het aansturen op ontslag om nadien goedkopere mensen te kunnen aanwerven. De vakbond heeft het dossier in handen en maakte de aantijgingen wereldkundig. “We willen vermijden dat hij nog andere slachtoffers kan maken,” stellen de personeelsleden.

Zowel bij Versace als bij de directie van Maasmechelen Village vallen ze uit de lucht over de beschuldigingen. Daar wil men eerst de zaak ten gronde onderzoeken vooraleer er uitspraken over te doen.

Belga

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.