Nieuws Limburg Winkels aan tankstations toch 's nachts open

Winkels aan tankstations toch 's nachts open

Winkels aan tankstations toch 's nachts open

De bevoegde parlementaire commissie heeft zopas een wetsvoorstel goedgekeurd om alle tankstations toe te laten hun winkel ook ’s nachts open te houden. Hiermee wordt een onduidelijkheid in de wetgeving uitgeklaard die al vele jaren aansleept. Vooral Angelo Bruno van de gelijknamige Esso-stations voert al heel lang een intensieve strijd om zijn Bruno Food Corners en shops dag en nacht te mogen open houden. Als nu ook de plenaire vergadering het wetsvoorstel goedkeurt, haalt hij eindelijk zijn slag thuis. Voorwaarde is wel dat minstens 50 procent van de omzet uit brandstoffen moet komen, maar dat is nooit een probleem.

Het wetsvoorstel werd samen ingediend door 4 Limburgse parlementairen: Peter Luykx (N-VA), Liesbeth Van der Auwera (CD&V), Peter Vanvelthoven (sp.a) en Patrick Dewael (Open Vld).

Ook Voka intervenieerde om het dossier rond te krijgen: “Het wetsvoorstel dat werd gestemd in de commissie is een overwinning,” zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka – KvK Limburg. “Het brengt duidelijkheid in de veel te complexe wetgeving die de openingsuren en sluitingsdagen regelt. We zijn blij dat deze rechtsonzekerheid werd weggewerkt. Het voordeel is dat ook tijdens de nacht jobs kunnen gecreëerd worden, en dat er een mogelijkheid bestaat voor automobilisten die kleine aankopen willen doen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.