Nieuws Limburg Winkels in allergievrije voeding koeken samen

Winkels in allergievrije voeding koeken samen

Winkels in allergievrije voeding koeken samen

Senza (Houthalen), La Vi (Sint-Truiden) en Allergeno, drie speciaalzaken in allergievrije voeding, hebben hun samenwerking in een officiële vorm gegoten. Met deze synergie willen de jonge zaakvoerders de klanten nog beter adviseren als ze vragen over voeding hebben.

De drie speciaalzaken zijn stuk voor stuk gegroeid uit de eigen ervaring van de zaakvoerders. Zo werd Senza opgericht nadat bij Kaat, het dochtertje van Gert Bellemans en Katrien Timmers, coeliakie of glutenintolerantie werd ontdekt. “Op dat moment was het allesbehalve vanzelfsprekend om in ons land glutenvrije voedingsproducten te vinden, die bovendien nog eens in de smaak vielen bij ons dochtertje,” vertelt Gert. “Tot we tijdens vakanties in het buitenland ontdekten dat er heus wél een ruim en smakelijk assortiment aan glutenvrije producten bestond. Zo is Senza ontstaan in Houthalen.”

allergiewinkels“Steeds meer personen kampen met een voedselintolerantie,” gaat Cindy De Cat van La Vi verder. “Supermarkten spelen daarop in, maar voor gespecialiseerd advies kan je er niet terecht. Terwijl je dat, zeker wanneer je pas op de hoogte bent van je allergie, echt wel kan gebruiken. Dat hebben we zelf ook ondervonden. Je moet je voedingsgewoonten aanpassen, je weg vinden in een volledig nieuw productengamma, uitzoeken hoe het op vakantie moet, …”

De samenwerking gebeurt onder de overkoepelende naam Senza. De winkel in
Houthalen blijft zijn naam behouden, de andere twee worden La Vi by Senza en
Allergeno by Senza.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.