Nieuws Limburg Wissels, Fryns en Smeets stoken samen in Hasselt

Wissels, Fryns en Smeets stoken samen in Hasselt

Wissels, Fryns en Smeets stoken samen in Hasselt

De bekende jenevermerken Wissels (recent overgenomen door Michel Fryns) en Smeets (eigendom van Bruggeman) slaan de handen in elkaar. Fryns en Bruggeman hebben de vennootschap United Hasselt Distillers opgericht. Het doel is om samen moutwijn te distilleren in dé jeneverstad.

“Een samenwerking met Wissels/Fryns is vanzelfsprekend”, zegt Lieven Stevens, algemeen directeur van Bruggeman in Gent. “We zijn al langer op zoek naar een manier om opnieuw moutwijn in Hasselt te produceren. Smeets is voor ons een heel belangrijk merk en we willen de band met Hasselt verstevigen.”

De deal houdt tevens in dat het merk Fryns door Bruggeman wordt overgedragen aan Michel Fryns (links op de foto bovenaan), afstammeling van de originele stokersfamilie. Zo worden dus de 3 meest gekende namen in de sector verenigd in Hasselt.

“Hasselt krijgt met het ontstaan van United Hasselt Distillers een nieuwe speler van formaat”, zegt Michel Fryns. “Het aanbod van echte, authentieke Hasseltse jenevers zal vanaf nu kwalitatief uitbreiden. Dat is volgens mij ontzettend positief voor het imago van Hasselt.”

De nieuwe exploitatie komt naar de gebouwen van Wissels Distillery op het Hasseltse bedrijventerrein Ekkelgaarden. United Hasselt Distillers wordt zo de nieuwe buur van wijngroothandel Hasselt Millésime.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.