Nieuws Limburg Wonderdokter voor export-KMO’s is in Limburg

Wonderdokter voor export-KMO’s is in Limburg

Wonderdokter voor export-KMO’s is in Limburg

Het gebeurt niet elke dag dat een wereldautoriteit op economisch vlak onze contreien aandoet. Woensdag komt prof. dr. S. Tamer Cavusgil van de Georgia State University naar Hasselt om zijn eredoctoraat aan de UHasselt in ontvangst te nemen. Cavusgil heeft een grote specialiteit: de exportprestaties van KMO’s. Hij heeft heel intensief bestudeerd wat de succesfactoren zijn van lokale bedrijven die zich op de export richten. Meer specifiek focust hij op wat hij ‘born globals’ noemt: kleine, kennisintensieve bedrijfjes die kort na de oprichting de doorbraak naar een wereldmarkt in hun niche weten te forceren. Precies wat een provincie als Limburg nodig heeft dus.

cavusgilProfessor Cavusgil geeft woensdag aan de UHasselt een lezing over zijn werk. Geïnteresseerde bedrijven kunnen terecht voor meer info en inschrijvingen op deze link.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.