Nieuws Limburg Worden corona-geneesmiddelen straks in Limburg verpakt?

Worden corona-geneesmiddelen straks in Limburg verpakt?

Worden corona-geneesmiddelen straks in Limburg verpakt?

De internationale geneesmiddelenfabrikant Alnylam Pharmaceuticals heeft 1 miljoen euro geïnvesteerd in de samenwerking met Sharp Belgium in Hamont-Achel, vroeger gekend onder namen als Enestia, Klöckner Pentapack en Budel Pack. Bedoeling is dat alle geneesmiddelen van Alnylam in Limburg zullen verpakt worden. Mogelijk ook het kandidaat-geneesmiddel tegen Covid-19 dat de fabrikant momenteel in ontwikkeling heeft.

Alnylam Pharmaceuticals is een biotechbedrijf dat zogenaamde RNAi-geneesmiddelen ontwikkelt. Volgens een nieuwe benadering richten deze middelen zich op het onderdrukken van de gen-expressie en het stoppen van de aanmaak van schadelijke eiwitten. Na de succesvolle introductie van twee producten volgens deze formule, wordt nu hard gewerkt aan een kandidaat-geneesmiddel dat het coronavirus weerhoudt om personen te infecteren. Allicht eind dit jaar wordt een aanvraag bij de Amerikaanse FDA ingediend.

De producten zullen voor de hele Europese markt verpakt worden in Hamont-Achel. Alnylam heeft immers 1 miljoen euro geïnvesteerd om al hun commerciële toepassingen te laten afhandelen door Sharp Belgium, het verpakkingsbedrijf in Noord-Limburg dat al vele jaren gespecialiseerd is in medische producten. De deal brengt “een aanzienlijke hoeveelheid economische activiteiten” naar onze provincie.

Al is het nog niet zeker dat het nieuwe geneesmiddel tegen corona dat in ontwikkeling is, ook per definitie naar Hamont-Achel zal komen. Alnylam werkt hiervoor immers samen met een andere partner (VIR), die ook andere verpakkingsbedrijven frequenteert.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.