Nieuws Limburg Wouter Uten: “Durf het vliegtuig opstappen”

Wouter Uten: “Durf het vliegtuig opstappen”

Wouter Uten: “Durf het vliegtuig opstappen”

In de reeks Bruggen Bouwen eindigen we met een jonge klepper: Wouter Uten van UgenTec. De 25-jarige Hasselaar bestormt momenteel met zijn revolutionaire software voor DNA-analyse de markt. Met dank aan Nederland, waar Uten destijds stage heeft gelopen en enkele fijne kneepjes van het vak leerde.

“Het is dankzij de kansen die ik heb gekregen bij biotechnologiebedrijf PathoFinder in Maastricht dat UgenTec is kunnen ontstaan”, vertelt Wouter Uten. “Ik heb er gezien dat Nederlanders enorm openstaan voor nieuwe producten en oplossingen. Als ze in u geloven, gaan ze ervoor. Het verschil met Belgen is dat wij bewuster kiezen. Alleen duurt het innovatieproces dan ook veel langer. Nederlanders durven daar net sneller voor kiezen wat zeer fijn is voor een jong bedrijf als het onze. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Nederland een zeer belangrijke markt voor ons is en zo’n 15 tot 20% van de omzet vertegenwoordigt. Het Academische Ziekenhuis in Utrecht was trouwens het allereerste labo dat onze producten gebruikte. Dat heeft onze overlevingskansen aanzienlijk vergroot en toegelaten om als jong bedrijf te kunnen groeien.”

UgenTec telt 3 jaar na de oprichting 31 werknemers en ziet jaarlijks de omzet met 300 tot 400% toenemen. De gouden tip van Wouter: “Als Limburger zijn we geneigd om heel lokaal te denken. Samenwerking in eigen regio is natuurlijk heel belangrijk, maar durf buiten de provinciegrenzen te stappen. Zeker als je wil groeien, moet je daar de kansen grijpen. Onze snelle groei is grotendeels daaraan te danken. Durf over de grenzen heen te kijken en stap op het vliegtuig. Uit eigen ervaring weten we dat andere culturen een versnelling voor de business betekenen.”

En dus: deelnemen aan Bruggen Bouwen op 24 oktober in Kanne… Dat kan via deze link.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.