davy-en-peter-300×199

Yontec (Hasselt) wil 70 extra banen creëren

Yontec uit Hasselt, een bedrijf dat industriële techniekers uitstuurt voor het onderhoud van machines, wil uitbreiden van 30 naar 100 medewerkers. Zaakvoerders Davy Jonckers (van het vroegere Jontech) en Peter Manet steken hun ambities niet onder stoelen of banken. Hun grootste bezorgdheid is het vinden van ervaren personeel, en het behouden van bestaande medewerkers. Vandaar dat Yontec een uitgebreid strategisch plan heeft ontwikkeld met de focus op de hr-uitdagingen.

“In de eerste plaats zorgen we voor een correcte verloning," vertelt Davy Jonckers (links op de foto)."Dat is en blijft essentieel, zeker als je veel flexibiliteit van je mensen verwacht. We stellen tevens een uitgebreide uitrusting ter beschikking, met een eigen bestelwagen, moderne gereedschappen, nette arbeidskledij alle persoonlijke beschermingsmiddelen zoals veiligheidsschoenen. Verder stapt iedere medewerker in een opleidingstraject rond veiligheid en verdere bekwaming. Er is ook een intern platform om onderling ervaringen uit te wisselen.”

Luisterend oor

Maar nog veel belangrijker is de sfeer die Yontec bij het personeel wil creëren. “We merken dat dit een bepalende factor is om bij ons bedrijf te werken,” zegt Peter Manet. “Vriendschap en vertrouwen zijn hierbij essentieel. Wij beschouwen onze techniekers eerder als vrienden dan als arbeidskrachten. Zo bieden wij wanneer nodig een luisterend oor voor hun persoonlijke noden. Onze medewerkers weten dat het management zich aan zijn woord houdt en het andersom vertrouwen wij onze mensen door goed materiaal ter beschikking te stellen zonder te vervallen in een permanente controlecultuur. Op die basis willen we een vervolg aan ons succesverhaal breien.”