Nieuws Limburg Youston bouwt bunker van 20 miljoen en meer

Youston bouwt bunker van 20 miljoen en meer

Youston bouwt bunker van 20 miljoen en meer

Het digitale archiveringsbedrijf Youston breidt fors uit. Op de huidige site, waar vroeger Ford-toeleverancier Lear was gevestigd, zijn de bouwwerken bijna afgerond van een gloednieuw magazijn en kantoorruimte. Het geheel is goed voor een investering van voorlopig 20 miljoen euro. Na oplevering van fase 2 zal de capaciteit van de opgeslagen papierdozen 1.000 kilometer bedragen. Minister-president Jan Jambon mocht zopas het goede nieuws bekendmaken.

Youston is een vooruitstrevend bedrijf dat confidentiële informatie op papier bewaart. Dossiers van ziekenhuizen, banken, boekhouders, notarissen en ander papierwerk, verdwijnt in dozen, die in de juiste klimatologische omstandigheden bewaard worden. Als één van de eigenaars een dossier nodig heeft, wordt de doos uit de metershoge rekken gehaald, ingescand, en binnen het uur digitaal verzonden. Het systeem is zodanig populair dat Youston na 4 keer verhuizen, nu de magazijnoppervlakte op de huidige site verviervoudigt. Een volgende fase om verder uit te breiden, ligt al op de tekentafel.

Regelneverij
Tijdens de officiële inhuldiging hadden de Genkse burgemeester Wim Dries en Limburgs gouverneur Jos Lantmeeters veel woorden van lof voor het ondernemerschap van Youston. Ze toonden zich heel opgetogen dat investeringen van deze schaal in de regio worden gedaan. “Het is deze keer niet ‘Houston, we have a problem’, maar ‘Youston: we have a solution’,” zo grapte de gouverneur. Vlaams minister-president Jan Jambon, geboren Genkenaar, sprak in zijn toespraak over “een schoolvoorbeeld van de overgang van de oude naar de nieuwe economie”. In de marge van de plechtigheid beloofde hij komaf te zullen maken met de ellenlange vergunningsbetwistingen en de “regelneverij” die vandaag welig tiert in de ambtenarij.

CEO Pieter Vansynghel had in zijn toespraak veel woorden van dank voor alle partners die Youston in de voorbije jaren hebben gesteund. Veruit de meeste aandacht ging naar de lofzang voor de eigen medewerkers, die hij veelvuldig en oprecht bedankte voor hun inzet, niet alleen bij de realisatie van dit grootschalige nieuwbouwproject, maar ook in de dagdagelijkse werking.

Tot slot werd gesuggereerd dat Youston de plannen klaar heeft om na het volstouwen van de huidige archiefruimte, een bijkomend terrein aan te boren voor verdere uitbreiding.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Brussel, Hasselt
Brussel

A2o breekt de ban in Brussel

De architecten van het Hasseltse kantoor A2o hebben een reeks van prestigieuze projecten binnengehaald in onze hoofdstad. Zopas werd nog… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.