Nieuws Limburg Youston wil op termijn 100 jobs in Genk scheppen

Youston wil op termijn 100 jobs in Genk scheppen

Youston wil op termijn 100 jobs in Genk scheppen

Youston, een Hasselts bedrijf dat vertrouwelijke documenten inscant voor derden, heeft zijn oog laten vallen op de gebouwen van voormalig Ford-toeleverancier Lear om er een tweede vestiging op te starten. “De vraag naar onze dienstverlening is zo groot dat de leegstaande gebouwen in Genk een opportuniteit zijn,” aldus CEO Pieter Vansynghel. “Als alles zich ontwikkelt zoals we hopen, kunnen we daar op termijn tot honderd jobs creëren.”

Youston VansinghelYouston is een bedrijf uit Kuringen dat archieven en vertrouwelijke documenten inscant en ter beschikking stelt van de eigenaars. “We zijn onlangs gestart met een nieuwe activiteit, waarbij we het archief van de klanten overbrengen naar onze gebouwen, en op heel korte tijd alleen de documenten scannen die de klant op dat moment nodig heeft,” legt Vansynghel uit. “Op die manier heeft de klant zelf geen opslagruimte nodig en moet hij niet betalen voor het scannen van informatie die hij niet nodig heeft. Wij leveren de medische, juridische of financiële gegevens binnen het uur digitaal aan, en houden bijvoorbeeld ook de wettelijke bewaartermijnen van de archieven bij, om waar nodig, over te gaan tot confidentiële vernietiging.”

Volgens de CEO slaat de nieuwe dienst dusdanig aan, dat het bedrijf op zoek moest naar extra ruimte. “Daarbij hebben we ons oog laten vallen op de gebouwen van Lear, vlakbij Ford Genk. Daar is 9.000 m2 beschikbaar, met de mogelijkheid om nog 50.000 m2 bij te bouwen. Als alle formaliteiten vervuld zijn, willen we eind 2015 in Genk starten. In de beginfase hebben we hiervoor tien tot dertig mensen nodig, maar eens op kruissnelheid kan dat oplopen tot zeventig en zelfs honderd. We nemen echter alles stap voor stap.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.