Nieuws Limburg Z-Staffing en SolarTotal: Kom van dat dak af!

Z-Staffing en SolarTotal: Kom van dat dak af!

Z-Staffing en SolarTotal: Kom van dat dak af!

Omdat het fors gestegen aantal vacatures voor installateurs van zonnepanelen niet ingevuld geraakt, sturen steeds meer bedrijven onervaren werkzoekenden het dak op. Om de verhoogde risico’s op ongevallen en kwaliteitsproblemen te vermijden, gaan de VDAB, SolarTotal (Beringen) en uitzendkantoor Z-Staffing (ook uit Beringen) van start met een unieke opleiding, zodat toch een basiskennis en minimale veiligheid gegarandeerd is.

Op 1 juli dalen de subsidies voor zonnepanelen opnieuw, waardoor heel wat klanten nu willen geholpen worden. Maar ook los daarvan zijn vele installatiebedrijven helemaal volgeboekt tot eind 2011. Het aantal vacatures voor plaatsers zwelt gelijkmatig aan. “Waar we vroeger zo’n 15 vacatures hadden, is dat in de laatste 2 maanden gegroeid tot 65,” zegt Tom Willems van uitzendbedrijf Z-Staffing, dat behoort de Z-Group van ondernemer Matty Zadnikar. “We merken dat tal van installatiebedrijven die vroeger alleen mensen met ervaring wilden aannemen, nu bereid zijn om haast iedere werkwillige een contract te geven. Omdat wij als uitzendkantoor de verantwoordelijkheid dragen, en wij gelukkig klanten hebben die kwaliteit en veiligheid wel hoog in het vaandel dragen, willen wij alleen mensen afleveren met een minimale basisopleiding van 7 dagen. Die gaat nu van start op 20 juni en werd samen met de VDAB, SolarTotal en Erik Sannen van Dosaco uitgewerkt.” Het Europees Sociaal Fonds (ESF) zorgde mee voor de financiële inbreng.

Deze cursus zal plaatsvinden in Diest en mikt op werkzoekenden van Limburg, Vlaams-Brabant en Antwerpen. “Zowel de montagetechnieken als de veiligheidsaspecten komen uitgebreid aan bod,” zegt Bart Melis, VDAB Campusmanager in Diest. “We bouwen in ons atelier een speciaal oefendak hiervoor.”

Na de stoomcursus biedt Z-Staffing de werkzoekenden gegarandeerd een job aan. “In hun eigen regio, met optie op een vast contract van onbepaalde duur. Ook dat is uniek aan deze opleiding”, vult Tom Willems aan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.