Nieuws Limburg “Zaak overgenomen, maar nooit betaald”

“Zaak overgenomen, maar nooit betaald”

“Zaak overgenomen, maar nooit betaald”

De politiezone Carma onderzoekt een mogelijke oplichting door twee West-Vlamingen die bvba’s overnemen maar vervolgens niet betalen. “Ik wacht nog altijd op de 130.000 euro die mij in het overnamecontract was beloofd, maar intussen staat mijn zaak wel al op een andere naam”, zucht gedupeerde Kristof Maris van Imak Design uit Genk.

Begin deze zomer zette schrijnwerker Kristof Maris zijn zaak te koop. “Ik vroeg 130.000 voor de bvba, inclusief bedrijfshal”, vertelt de Genkenaar in Het Belang van Limburg. Op vrijdag 13 juli kreeg hij twee geïnteresseerde West-Vlamingen over de vloer. “Al na een paar minuten was de deal rond en het contract ondertekend.”

Ze beloofden Kristof dat het geld binnen de vijf dagen op zijn rekening zou staan. Maar de betaling bleef uit. “Ik heb geen cent gezien, maar die kerels zijn er wel in geslaagd om mij uit mijn eigen zaak te gooien. Exact tien dagen na de verkoop verscheen in het Staatsblad de mededeling dat de maatschappelijke zetel van Imak Design was verplaatst en dat ik als zaakvoerder was ontslagen. Ik krijg nu zelfs aanmaningen in de bus met het bevel om het pand te verlaten, hoewel er geen euro is betaald.”

Volgens Kristof zijn de mannen niet aan hun proefstuk toe. “Ik ben intussen door verschillende andere gedupeerden benaderd.” Het politieonderzoek zit nog in een voorbereidende fase. (Het hele verhaal is te lezen in de woensdagkrant)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.