Nieuws Limburg Zaakvoerder Diepenbeeks bedrijf vrijgesproken van fraude

Zaakvoerder Diepenbeeks bedrijf vrijgesproken van fraude

Zaakvoerder Diepenbeeks bedrijf vrijgesproken van fraude

De rechtbank van Tongeren heeft Koenraad Kunnen, ex-zaakvoerder van EMC Medical Instruments in Diepenbeek, vrijgesproken. Hij werd ervan beschuldigd investeerders te hebben voorgelogen om zijn uitvinding, een machine voor (sport)letselbehandeling, te financieren.

De burgerlijke partijen hadden 3,6 miljoen euro teruggevorderd van Kunnen, omdat die hen valse documenten zou voorgelegd hebben die het grote marktpotentieel van de nieuwe uitvinding (de ThermoGuider) moesten bewijzen. Enkele maanden later (in 2012) werd Kunnen echter opzij geschoven bij het bedrijf en werd EMC Medical Instruments zelfs failliet verklaard onder de nieuwe bewindvoerders.

De rechter uitte zijn twijfels over de bewijsstukken die door de burgerlijke partijen werden bijgebracht en vond geen aanwijzingen dat Kunnen zich persoonlijk zou verrijkt hebben met het investeringsbedrag.

“Integendeel”, reageert Koenraad Kunnen zelf op zijn vrijspraak. “Het zijn net de klagers die mij eerst buitengezet hebben, daarna zelf de rekeningen leeggehaald hebben en vervolgens mij als ex-zaakvoerder totaal onterecht gingen beschuldigen. De andere investeerders (een 60-tal andere partijen) weten wel beter. Zij gaan via de burgerlijke rechtbank achter de ware daders in dit dossier aan. Mij een proces aandoen was dan ook niets meer dan een vertragingsmanoeuvre om zichzelf uit de wind te zetten. We zullen zien hoe dat verdergaat. Het wordt steeds grappiger”, besluit hij ironisch.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.