Nieuws Limburg Zaakvoerders trekken stekker uit ME-Construct

Zaakvoerders trekken stekker uit ME-Construct

Zaakvoerders trekken stekker uit ME-Construct

Het metaalbedrijf ME Construct uit Bree (constructie, gevels en daken) is door de rechtbank van Tongeren failliet verklaard. De onderneming, met ook nevenbedrijven in Polen en Bulgarije, had begin dit jaar nog bescherming tegen schuldeisers gevraagd, maar heeft desondanks het faillissement dus niet kunnen afwenden. De bedrijfsleiding legde zelf de boeken neer nadat de banken weigerden mee te gaan in het verdere reddingsplan. Volgens de meest recent gepubliceerde jaarrekening, werkten er tot voor kort nog 60 eigen mensen voor ME-Construct, aangevuld met heel wat onderaannemers. Doorheen de jaren schommelde het personeelsbestand doorgaans tussen 60 en 70 mensen. In de hoogdagen (2007-2008) bedroeg de omzet nog 20 miljoen euro, maar die was inmiddels meer dan gehalveerd.

ME Construct SportpaleisHet faillissement komt niet onverwacht, aangezien het bedrijf al enkele keren via de WCO bescherming tegen schuldeisers had gevraagd. Toch komt het vonnis wel iets vroeger dan voorzien, aangezien de commissarissen normaal pas op 21 maart bij de rechter verslag moesten uitbrengen over de vorderingen in het kader van de WCO.

Gelijktijdig met ME-Construct zijn ook Immobo en Soka failliet verklaard, de vennootschappen die werden vertegenwoordigd door gedelegeerd bestuurder Ben Bomhals.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.