Nieuws Limburg Zal 800 auto's per dag spanning wegnemen bij Ford?

Zal 800 auto's per dag spanning wegnemen bij Ford?

Zal 800 auto's per dag spanning wegnemen bij Ford?

De vakbonden en directie van Ford Genk hebben op een grote personeelsbijeenkomst een stand van zaken over de onderhandelingen geformuleerd. De discussie lijkt nu vernauwd tot het aantal voertuigen dat er per dag zal moeten geproduceerd worden om de werkdruk te verminderen. Er is afgesproken om 800 auto’s te gaan bouwen, dus 400 per ploeg. Dat is 20 procent minder dan aanvankelijk vooropgesteld. Er zal geen premie voor worden betaald. De regeling geldt tot het sociaal plan is onderhandeld.

Toelevering staking ford De werknemers wachten nu al meer dan 100 dagen na de aankondiging van de sluiting, op meer en vooral juridisch afdwingbare informatie over hun toekomst. Een aantal bijkomende elementen hebben daarbij de afgelopen dagen de gemoederen nog verder verhit. Zo zei een anonieme vakbondsman in de pers dat het hem niet zou verbazen dat Ford met onmiddellijke ingang de deuren zou sluiten omdat ze de stakingen beu zijn. Expert Vic Heylen vreest ook dat er dit jaar nog meer dan 1000 ontslagen zullen vallen. Er was verder ook het nieuws dat duizenden werknemers in de VS een premie van 8.300 dollar hebben gekregen omdat het bedrijf, vooral dankzij de verkoop in de VS, een winst van 4,2 miljard euro boekte in 2012. En alsof dat nog niet volstond, doken er persartikels op waarin wordt getoond hoe Ford momenteel met man en macht investeert in de fabriek in Valencia, om daar de Genkse modellen te gaan bouwen.

Allemaal redenen voor nog meer ongerustheid. Afwachten of die in de komende dagen helemaal is weggevloeid zodanig dat er zonder verder oponthoud kan geproduceerd worden.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.