Nieuws Limburg Zeg niet Rieter, maar Autoneum

Zeg niet Rieter, maar Autoneum

Zeg niet Rieter, maar Autoneum

De Genkse toeleverancier Rieter Automotive bestaat niet meer. Althans: de naam is verleden tijd, aangezien de vestigingen die voor de automobielsector werken, voortaan als Autoneum door het leven gaan. Deze nieuwe structuur wordt genoteerd op de Zwitserse beurs. De andere industriële tak, actief in de textielproductie, wordt afgesplist en zal wel nog Rieter blijven heten. Maar in Genk luisteren de werknemers dus voortaan naar de naam Autoneum.

En naar Mireille Mertens, want zij werd door de structurele wijzigingen binnen de groep, aangesteld als nieuwe Plant Manager voor Genk. Zij was tot voor kort Operations Manager van de vestiging en volgt nu Johan Bervoets op die doorschuift naar een Europese functie.

De nieuwe Plant Manager krijgt meteen enkele ambitieuze projecten voor de kiezen. “In 2011 zal in Genk met een nieuwe technologie gestart worden voor het vervaardigen van kofferdelen,” vertelt ze. “Bovendien bestaan er plannen om in 2012 flink te investeren, maar meer kunnen we daar nu nog niet over kwijt.”

In Genk worden geluidswerende interieurtapijten, koffermatten en motorisolatie gemaakt. Er werken zo’n 225 mensen. De omzet is opnieuw boven 50 miljoen euro geklommen, een cijfer dat in het crisisjaar 2009 voor het eerst sinds lange tijd niet werd gehaald. De voornaamste klanten van Autoneum Genk zijn Ford en Volvo.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.