Nieuws Limburg Zephyr (Tongeren) mag educatief centrum aankleden

Zephyr (Tongeren) mag educatief centrum aankleden

Zephyr (Tongeren) mag educatief centrum aankleden

Zephyr, het bedrijf uit Tongeren (voorheen gevestigd in de Hasseltse gelatinefabriek) dat wereldwijd gekend is voor levensechte replica’s en reproducties van dieren, mensen en voorwerpen, heeft een belangrijk order binnengehaald in de provincie Namen. Voor het belevingscentrum van het provinciaal domein van Chevetogne, mag Zephyr rekwisieten leveren voor educatieve doeleinden.

Dirk ClaesenZephyr was het geesteskind van de onlangs overleden kunstenaar-ondernemer Dirk Claesen. Vooral musea, maar ook bedrijven en organisaties, wisten zijn passie en talent voor het vak erg te waarderen. Vooral met de kopieën van grote dieren, zoals olifanten, verwierf hij veel bekendheid. Andere kunstwerken van zijn hand, zijn de geschiedkundige figuren in het Tongerse Gallo-Romeins Museum. Dirk Claesen is 50 jaar oud geworden.

De zaak wordt nu verdergezet door zijn echtgenote, die ook al een tijdje mede-zaakvoerder van Zephyr was.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.