Nieuws Limburg Zes kantoren en 300 mensen erbij voor Trixxo

Zes kantoren en 300 mensen erbij voor Trixxo

Zes kantoren en 300 mensen erbij voor Trixxo

Trixxo uit Hoeselt is opnieuw een stapje dichter bij de 10.000 werknemers die CEO Luc Jeurissen wil tellen tegen het einde van volgend jaar. Met de overname van Chronoclean komen er 6 kantoren bij, goed voor 300 extra huishoudhulpen.

Dienstenchequebedrijf Chronoclean is een middelgroot bedrijf in Wallonië. Er zijn vestigingen in Luik, Huy, Ottignies, Auvelais, Bastogne en Aarlen. Trixxo zag een opportuniteit in de overname. “Chronoclean is een mooi bedrijf”, weet Louise Arimont, operationeel directeur Wallonië van Trixxo. “Bovendien geven ze ons, door hun groot kantorennetwerk, extra slagkracht in Wallonië. Door de overname groeien we hier van 31 kantoren naar 37 kantoren, en van 2.300 huishoudhulpen naar 2.600 in Wallonië.”

Daarmee is de overnamehonger van Trixxo niet gestild. “Wij zijn steeds op zoek naar bedrijven die met ons willen samenwerken en zien steeds meer ondernemers die hier echt zelf naar op zoek zijn”, aldus nog Louise Arimont. “Door constant in te zetten op groei, geven wij onze ondertussen 7.500 medewerkers zekerheid voor de toekomst.”

Het is door overnames zoals deze dat de Limburgse economie -tot voor de uitbraak van de coronacrisis- spectaculaire groeicijfers kan voorleggen. Uit de gegevens van de VKW Top 500 blijkt dat de dienstensector, onder invloed van de grote Limburgse dienstenchequebedrijven, in 2019 de omzet met 9%, de tewerkstelling met bijna 18% en de nettowinst zelfs met 57% zag stijgen. Anderzijds daalt hierdoor de gemiddelde loonkost van de Top 500 aangezien de huishoudhulpen niet tot de best betaalde werknemers behoren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Oudsbergen
Oudsbergen

Kris Knaepen gaat Jaraco leiden

Kris Knaepen is de nieuwe algemeen directeur van aannemingsbedrijf Jaraco uit Oudsbergen. Hij werd officieel voorgesteld aan de medewerkers tijdens… Lees meer