Nieuws Limburg Zes netwerken helpen handjes te vangen

Zes netwerken helpen handjes te vangen

Zes netwerken helpen handjes te vangen

Ruim 40% van de Limburgse bedrijven vindt dat het de afgelopen 6 maanden veel moeilijker is geworden om geschikte werknemers aan te trekken. En het was al niet evident… Voka Limburg erkent de hoogdringendheid en heeft daarom 6 netwerken opgericht waarin bedrijven zich verder kunnen bekwamen in het efficiënt rekruteren en binden van arbeidskrachten.

33.240 openstaande vacatures, 25.946 werkzoekenden en zowat 110.000 inactieven. Dat was het trieste bilan van de Limburgse arbeidsmarkt, eind augustus. Voka Limburg blijft de noodzaak aan structurele hervormingen op tafel leggen om de precaire situatie te ontmijnen.

“We zien dat onze bedrijven alles uit de kast halen om de War for Talent aan te gaan. Maar simpel is het niet. Als Voka Limburg blijven we zelf niet langs de zijlijn toekijken, en nemen we ook initiatieven om een oplossing te bieden”, zegt Kris Claes, directeur Belangenbehartiging. “Zoals de 6 netwerken die we opzetten om met de deelnemende bedrijven te werken rond thema’s als strategie, werving, retentie en het dagdagelijkse HR-beleid. Aangezien al 135 bedrijven zich hiervoor hebben ingeschreven, is de noodzaak aan bijkomende expertise en ervaringsuitwisseling in dit domein bijzonder groot. Heel concreet gaan we naast vijf fysieke sessies per jaar, een online platform aanbieden waarop de leden permanent geconnecteerd zijn. Zo kunnen ze onderling én met experten van gedachten wisselen en best practices delen. Echt geen overbodige luxe voor iedere onderneming die momenteel in de groeiplannen wordt afgeremd door een gebrek aan medewerkers”, besluit Claes.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.