Nieuws Limburg Zinnig: nieuw schrijfbureau na samensmelting

Zinnig: nieuw schrijfbureau na samensmelting

Zinnig: nieuw schrijfbureau na samensmelting

Alfabetweter en Letterlab bundelen de toetsenborden. Johan Veldeman en Evi Maquoi hebben samen meer dan 35 jaar ervaring in copywriting en journalistiek. Met het nieuwe schrijfbureau Zinnig gaan ze samen voor een nieuwe missie: “Scherpe en heldere professionele teksten afleveren, zonder ballast.”

“Evi en ik werken al enkele jaren samen,” zegt Johan Veldeman. “Vorig jaar beslisten we om die coöperatie officieel te maken. Evi is gespecialiseerd in technologie, trends en lifestyle. Ik schrijf al jaren voor toerisme, cultuur, erfgoed en kmo’s. We vullen elkaar perfect aan. Bovendien heb je soms een tweede persoon nodig om met een frisse blik een tekst naar een hoger niveau te tillen.”

Bij Zinnig, zoals het nieuwe bureau heet, gaat schrijfvreugde samen met de drang naar inzicht. Evi: “Inzicht maakt copywriters scherpzinnig. Daarom denken we mee van aan het begin van een project. We kaatsen ideeën, ontwikkelen concepten – nog vóór het eerste woord. Nadenken is ons voortraject, schrijven onze ambacht. Of moet ik zeggen ‘schrappen’. Want minder woorden zeggen meer. Zeker in de huidige beeldcultuur.”

Zinnig slaat sinds kort de lettertoetsen aan vanop de Kleine Ring in Hasselt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.